O nás

Tým vzdělávání ve společnosti PC HELP

O společnosti PC HELP

Společnost PC HELP se zaměřuje na vývoj a implementaci softwarových řešení pro podnikovou sféru a veřejnou správu.

Svým zákazníkům dodává nejen ucelená e-learningová řešení, ale také ERP systémy HELIOS iNuvio a QI, software pro řízení lidských zdrojů Kompas2 s webovým rozhraním plusPortal, řešení Energo pro společnosti zabývající se tzv. energetickými komoditami, nástroj MajorShop 2 pro internetové obchodování a produkty a služby pro veřejnou správu. Vývojové týmy PC HELP, které mají za sebou již řadu úspěšně realizovaných projektů, jsou navíc připraveny na vývoj zakázkových aplikací.

PC HELP působí v celé České republice s hlavním sídlem v Třebíči. V současné době má více než 80 zaměstnanců a stále se rozrůstá. Na Slovensku působí od roku 2008 dceřiná společnost PC HELP systems, s.r.o.

 

 

Historie firmy

Česká společnost PC HELP byla založena v roce 1990 se záměrem poskytovat odbornou podporu a pomoc uživatelům osobních počítačů. Významnou součástí jejich aktivit však byl už tehdy vývoj podnikových aplikací a software pro státní správu (živnostenské úřady, Registr živnostenského podnikání a další).

V roce 1995 došlo k transformaci firmy (fyzické osoby) na akciovou společnost. PC HELP, a.s. se v té době profilovala spíše jako vývojová firma, která však má vybudované dostatečné zázemí k podpoře svých produktů a poskytování souvisejících služeb.

V roce 1998 byla ve společnosti nastartována orientace směrem k objektovým nástrojům, architektuře klient/server, SQL databázím a webovým technologiím.

Dalším významným milníkem v historii společnosti byl rok 2000, kdy se PC HELP začal zabývat vývojem a implementací komplexních podnikových systémů jiných výrobců a více se zaměřil na služby a realizaci zákaznických řešení. V portfoliu produktů PC HELP mají však i nyní pevné místo speciální aplikace vyvíjené na míru, ať už pro veřejnou správu nebo pro podnikovou klientelu.

V roce 2008 byla založena dceřiná společnost PC HELP systems, s.r.o. na Slovensku.

Naším hlavním cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní odborné řešení, zázemí, jistotu, stabilitu a vstřícnost v duchu hesla: „S naší pomocí se v IT neztratíte“.

Budova PC HELP, a.s.

  1. Založení společnosti
  2. Vzniká akciová společnost
  3. Objektové a webové aplikace
  4. Implementace a podpora systému jiných výrobců
  5. Vzniká dceřiná společnost na Slovensku
  6. Stěhujeme se do nové budovy

Miroslav Sklenář

E-learning v PC HELP

Tým vzdělávání se od samého počátku v roce 2006 věnuje elektronické podpoře vzdělávání a jejím začleňování do interních systémů vzdělávání ve firemní sféře a ve školách.

Na začátku byla volba, jakou cestou se vydat: pořídit komerční LMS, vytvořit si vlastní systém nebo použít tehdy nepříliš rozšířený OpenSource LMS Moodle. Vydali jsme se cestou OpenSource a dodnes nelitujeme.

Do dnešní doby vytváříme vzdělávací portály a tvoříme e-learningové kurzy výhradně pro LMS Moodle. Kurzy samozřejmě vytváříme i v externích nástrojích ve formátu SCORM.

V roce 2015 jsme se stali oficiálními Moodle partnery. Toto partnerství zviditelnilo naše služby a častěji se dostáváme k zajímavým vzdělávacím projektům.

Naše zkušenosti a dovednosti

Máme stabilní tým odborníků na distanční vzdělávání. Všichni členové jsou hrdými členy Moodle komunity. V poskytování služeb spojených s LMS Moodle se můžeme opřít nejen o naše mnohaleté zkušenosti, ale právě také o podporu této komunity. My tuto oporu vracíme cennými radami na oficiálních fórech pro její českou část.

V týmu máme vývojáře, grafiky, projektové manažery a ti všichni dohromady připravili již více než 100 instancí systému Moodle.

Distanční vzdělávání 0
Systémy pro řízení vzdělávání 0
Moodle 0
Zavádění e-learningu do systému vzdělávání 0

Pro tyto instituce pracujeme.

Kontaktujte nás a můžete být mezi nimi.