Periodické kurzy v Moodle

Moodle Periodické kurzy

Periodické kurzy v Moodle

Periodické kurzy v MoodleSystém Moodle vznikl na univerzitní půdě a dlouho byl vyvíjen s ohledem na toto prostředí. Dnes již je tomu dávno jinak – stal se z něj naprosto univerzální LMS nástroj pro použití jak ve školství, tak ve firemní sféře. Všechny nové prvky a grafické úpravy tomu jdou vstříc.

 

Jeden problém ale setrvává – podpora pro opakování jednoho konkrétního kurzu. Je to dáno samotnou podstatou přístupu v tomto modulárnímu systému. V Moodle když kurz dokončíte, tak ho již nelze opakovat. Zejména ve smyslu vykonání nového pokusu v testu nebo získání nového certifikátu. A to byl donedávna velký problém pro firemní sektor, kde jednu z hlavních oblastí, kterou chtějí firmy převádět z prezenčního vzdělávání do e-learningové formy, byla pravidelná certifikace BOZP, požární ochrany, školení řidičů a dalších školení povinných ze zákona. A tyto všechny školení jsou pravidelně opakující se s nutností vystavovat certifikát každých 12 nebo 24 měsíců. A zde samotný Moodle výrazně ztrácel. Proto jsme v týmu e-learningu začali hledat řešení, které by tento nedostatek jednou pro vždy vyřešilo.

 

Cílem bylo mít:

  • samostatný plugin, tak aby si jej mohl kdokoliv nainstalovat,
  • kompletní archivaci výsledků, žádné nenávratné mazání,
  • variabilní nastavení, tak aby na portálu mohli fungovat vedle sebe periodické i neperiodické kurzy,
  • minimum nastavování a maximální využití jazykového balíčku,
  • uchování certifikátu v podobě, v jaké jej uživatel získal (i když se certifikát následně změnil).

 

A máme dobrou zprávu! Podařilo se nám vyvinout plugin, který naprosto samostatně dokáže řešit všechny popsané problémy, zároveň archivuje všechny pokusy v testech a historické certifikáty. K tomu je doplněn přehledným reportem. Vše ve formě kompaktního Moodle bloku.

 

Hledáte řešení Periodických kurzů do Moodle?

Ozvěte se nám a my Vám připravíme nabídku na míru nebo jen nainstalujeme plugin Periodické aktivity!