Zavedení e-learningu / Moodle pro školy

Zavedení e-learningu / Moodle pro školy

Vytvoření a zavedení e-learningového portálu v prostředí základní nebo střední školy není nic náročného. Stačí si odpovědět na základní otázky týkající se budoucího provozu.

 

Provoz / hosting LMS systému

V první řadě se musíte rozhodnout, kde budete Moodle provozovat. Máte tyto možnosti:

  • Registrovat se na oficiálním Moodle cloud https://moodle.com/cloud/ a vybrat bezplatnou nebo placenou verzi hostingu. (Pozor bezplatná verze Moodle Free je omezena max. 50 uživateli a 200MB dat. Na druhou stranu Moodle Free je skvělá příležitost, jak Moodle jednoduše vyzkoušet).
  • Provozovat LMS Moodle na vlastních serverech nebo vlastním hostingu. Pokud máte šikovné IT správce, poskytovatele webových služeb nebo svého Moodle partnera, stačí si stáhnout nejnovější verzi Moodle a nainstalovat https://download.moodle.org/releases/latest/. Výhodou tohoto řešení je snažší integrace Moodle s autentizačními systémy (LDAP, ActiveDirectory), Office 365 nebo školními informační systémy.
  • Provoz LMS u Moodle partnera (např. https://elearning.pchelp.cz/moodle/cloud/).

 

Související služby s provozem e-learningu

Kromě instalace a nastavení můžete poptávat další služby, jako je:

  • Školení učitelů a správců na všech úrovních obsluhy LMS systému (školení v rámci DVPP).
  • Vytvoření grafického motivu na míru (dle stránek vaší školy apod.) včetně optimalizace pro mobilní zařízení.
  • Konzultace a podpora v běžném provozu.

 

Další možnosti LMS portálu

V rámci svého vzdělávacího portálu můžete také:

  • Vytvářet databanky příkladů dobré praxe, otevřené databanky námětů, databanky videonahrávek, databáze materiálů v digitální podobě.
  • Vytvářet kompetenční rámce a sledovat získávání kompetencí.
  • Vytvářet evaluační a hodnotící formuláře pro studenty a učitele.
  • Vytvářet na portálu místa pro formální i neformální vzdělávání.

 

Se vším, na co během procesu zavádění e-learningu narazíte, vám umíme pomoci. Můžete nás kontaktovat nebo přímo poslat nezávaznou poptávku.

 

Kdo jsmemoodle partner

Jsme certifikovaný Moodle partner. Běžně pomáháme našim zákazníkům a partnerům s instalací, nastavením a provozem LMS Moodle. Nastavením rozumíme nastavení portálu, založení účtů, napojení na Active Directory, Office 365, Google Apps, nastavení základní grafiky, instalaci osvědčených rozšiřujících modulů atd. Rovněž vytváříme grafické motivy na míru, integrujeme Moodle, školíme (i v rámci DVPP), konzultujeme vaše záměry. V rámci služby Moodle cloud jsme připraveni vám poskytnout ideální prostředí pro provoz vašeho Moodle absolutně bez starostí o provoz.